Događaji

vremenska prognoza

Promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu, bura će postupno slabjeti

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, osobito na kopnu dok će na Jadranu biti i sunčanih razdoblja. Od danas slijedi daljnje smirivanje vremena i slabljenje vjetra, a kiše i snijega bit će još samo rijetko.

Ipak ni u nastavku tjedna neće biti sasvim suho, jutarnja temperatura zraka bit će u padu, a dnevna u porastu.

Danas će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu. Na Jadranu će puhati jaka, na udare olujna, podno Velebita i Biokova i orkanska bura koja će prema kraju dana postupno slabjeti. Temperatura zraka poslijepodne od 10 do 14 °C.

Sljedećih će dana na Jadranu biti djelomice sunčano. Bura u daljnjem slabljenju, još u četvrtak mjestimice s jakim udarima. Postupno malo toplije.

Nova prolazna promjena vremena rezervirana je za drugi dio subote te nedjelju. Glavninom sjevernije od nas će se premjestiti hladna fronta koja će dijelom utjecati na vrijeme i kod nas.

U subotu poslijepodne očekuje jače naoblačenje sa sjeverozapada, a zatim i kiša. Ponovno će doći do spuštanja hladne zračne mase pa u gorju valja računati i na nešto snijega. Sve skupa će proći brzo, a veći utjecaj će imati na kopneni dio zemlje.


Reci što misliš!