Događaji

hvalevrijedno

Korizmenom akcijom do linearnog akceleratora

Korizmenom akcijom do linearnog akceleratora

250 tisuća kuna, zahvaljujući korizmenoj akciji Zadarske nadbiskupije, bit će donirano za kupnju linearnog akceleratora koji se primjenjuje u liječenju oboljelih od zloćudnih tumora.

Akciju je pokrenula Zadarska liga protiv raka kojoj je glavni cilj omogućiti cjelovito liječenje onkoloških pacijenata u Zadru kako na zračenje više ne bi morali odlaziti u Split, Rijeku ili Zagreb, javlja Radio Zadar. 

Medicinski aparat, nažalost dostiže visoku cijenu.

''Cijena aparata kad se počelo s akcijom, prije tri godine bila je oko četiri milijuna eura, međutim zadnja informacije KBC Osijek takav aparat nabavio je 20 milijuna, tako da mislim da će kroz ove godine cijena biti niža'', kaže dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar .

Naime, plan je prikupiti sredstva do izgradnje nove zgrade gdje će biti smješten i aparat, a to znači do siječnja 2020 godine. O dosadašnjem uspjehu akcije izvjestio je gradonačelnik dr. Branko Dukić, predsjednik Lige protiv raka Zadar.

''Sa stanom, kojeg imamo i kojeg ćemo u tu svrhu prodati, imamo 2 milijuna kuna na računu, također imamo rok od tri godine do izgradnje zgrade,  ja se nadam kako ćemo u tom roku prikupiti ta sredstva''.


Reci što misliš!