Događaji

izvješće hak-a

HAK: A6 od Kikovice do Delnica otvorena samo za osobna vozila

HAK: A6 od Kikovice do Delnica otvorena samo za osobna vozila
HAK

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice zbog jakoga vjetra otvorena je samo za osobna vozila, a za ostale skupine vozila promet se odvija kroz Gorski kotar, DC3, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Državnom cestom DC27 Gračac-Zaton Obrovački također prometuju samo osobna vozila.

Za sve skupine vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, državna cesta DC1 - dijelom Lička magistrala , stara cesta kroz Gorski kotar DC3, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Krčki i Paški mostovi.

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog te od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionicama Novi Vinodolski -Senj i Karlobag -Sveta Marija Magdalena te na autocesti A7 Draga-Šmrika dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, između odmorišta Vukova Gorica i čvora Bosiljevo I, u smjeru Zagreba, vozi se usporeno.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Baranji, vlažni u Dalmaciji i dijelu Hrvatskog primorja. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji mjestimice ima magle.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb od čvora Delnice do čvora Bosiljevo. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb vozi se uz ograničenja brzine na dionici Kikovica-tunel Tuhobić, zbog vjetra i zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom između Kikovice i Bosiljeva 2.

Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog vjetra.

U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


Reci što misliš!