Događaji

neke emisije više nećemo gledati

Debakl jesenske sheme: HRT ukida pompozno najavljivane emisije?

Debakl jesenske sheme: HRT ukida pompozno najavljivane emisije?
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

'Nove boje jeseni' - naziv je jesenske sheme HRT-a, pompozno najavljene polovicom rujna pred oko 400 uzvanika na Prisavlju.

No neke od najavljenih emisija, neslužbeno doznajemo s HRT-a, zbog slabe gledanosti najvjerojatnije neće dočekati 2018. godinu na ekranu
Iako nema potvrde za to što bi moglo biti skinuto, a što ostavljeno u programu, izvori tportala navode da gledanost neće biti presudna, nego i koliko je tko dobar s nadređenima. Spekulira se da bi iz programa mogli nestati 'Kod nas doma' Tanje Tušek, 'Oči u oči' Petra Vlahova te 'Špica, riva, korzo' Danijela Despota i Martine Validžić, a nije isključeno da ne preživi i 'U svom filmu' Tončice Čeljuske.

Podsjetimo, emisija 'Kod nas doma' uvedena je u popodnevni termin nakon što je iz njega izbačena 'Hrvatska uživo', što je dovelo do prosvjeda pred Saborom. HRT se tada branio od pritisaka na svoju uređivačku politiku, a promjene u jesenskoj shemi objašnjavao je željama gledatelja da u popodnevnom terminu gledaju opušteniji i manje 'politički' sadržaj. 

Iako smo HRT-u uputili nekoliko konkretnih pitanja, stigao nam je odgovor u vidu tek jedne rečenice. No i iz njega se dade zaključiti da će biti promjena.

'Obavješćujemo Vas kako ćemo podrobnije podatke povezane s programskim sadržajima na javnome medijskom servisu imati mogućnost iznijeti nakon što bude dovršen proračun za 2018. godinu', stoji u odgovoru s Prisavlja.

Iako gledanost javnog RTV servisa nije stvar koja mu mora biti na prvom mjestu, jasno je da nema previše smisla, posebno u udarnom terminu, držati emisije koje gleda mali broj ljudi.

Da na HRT-u ne cvjeta cvijeće, svjedoči i posljednje istraživanje Agencije za elektroničke medije (AEM) i AGB Nielsena, specijalizirane agencije za istraživanje gledanosti televizija, prema kojem je u listopadu Nova TV i dalje bila najgledanija, doznaje Tportal.


Reci što misliš!