Događaji

Svjetski dan siromašnih

Papa: Pomaganje siromašnima putovnica je za raj

Papa: Pomaganje siromašnima putovnica je za raj
AP Images

Pomaganje siromašnima kršćanima je putovnica za raj", kazao je u nedjelju papa Franjo, predvodeći misu za tisuće siromašnih u bazilici svetog Petra

Papa Franjo je u nedjelju obilježio katolički Svjetski dan siromašnih, zajedno sa sedam tisuća siromaha iz cijele Europe. Njih su u Vatikan dovele katoličke humanitarne udruge.

"Siromašni su oni koji nam otvaraju nebeska vrata, oni su naša putovnica za raj. Naša je evanđeoska dužnost brinuti za njih", kazao je Papa u homiliji.

"Tužno je kad kršćani samo slijede Božje zapovijedi i ne uključuju se aktivno u humanitarni rad. Prečesto se zadovoljavamo time što nismo učinili ništa pogrešno. Pa smo zadovoljni samima sobom. Ali nije dovoljno samo ne činiti ništa pogrešno", rekao je Papa.

Oko 1.500 siromaha je nakon mise pozvano na ručak s Papom. Na jelovniku je bila tjestenina, teletina i tiramisu. Ostalima su volonteri podijelili ručak na nekoliko lokacija u Rimu.

Franjo, koji sebe naziva "svećenikom ulice", rekao je nekoliko dana nakon izbora 2013. da želi voditi "siromašnu crkvu, za siromašne".


Reci što misliš!