Događaji

djeca

Međunarodni dan prava djeteta obilježen u Centru "Slava Raškaj"

Međunarodni dan prava djeteta obilježen u Centru
Thinkstock

Međunarodni dan prava djeteta obilježen je u ponedjeljak u Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" prigodnom predstavom u kojoj su sudjelovali sami štićenici i provedbom preventivnog programa Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom "Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta".

"Dijete i njegova dobrobit uvijek su nam na prvome mjestu. Cilj aktivnosti Centra jest pomoći našoj djeci da neometano uživaju sva svoja prava, osobito ona koja djeci s teškoćama u razvoju, kao iznimno ranjivoj skupini, garantiraju posebnu skrb i obrazovanje", rekla je je tom prigodom ravnateljica tog centra Jelena Grabovac.

Državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota istaknuo je važnost suradnje tijela državne uprave i stručnjaka u zaštiti i promicanju dječjih prava. 

"Tih prava je mnogo: pravo na život, pravo na sigurnost, na dostojanstven život, na obrazovanje, ali i pravo na igru. Ono što je svakako cilj ministarstva, osim, naravno, zaštite i socijalne politike, jest promoviranje prava na obitelj", rekao je.

Najmlađi su imali priliku sudjelovati i u edukativnoj interaktivnoj radionici "Svijet dostojan djece – prava djeteta", u izvedbi policijskih službenika za prevenciju i partnera "Jumicar", na kojoj su naučili koja su to dječja prava.


Reci što misliš!