Događaji

advent u biogradu

Pri kraju je božićno ukrašavanje grada, vrijeme je za prvi Advent u Biogradu!

Pri kraju je božićno ukrašavanje grada, vrijeme je za prvi Advent u Biogradu!
Youtube

Pripreme za nadolazeći blagdan Božić u gradu Biogradu na Moru u punom su jeku. Kao i svake godine uređuju se javni prostori, ulice i parkovi i to uglavnom rasvjetom, odnosno svjetlećim ukrasima, a prvi od njih već su i zasjali u večernjim satima

Zahvaljujući velikom izboru ukrasa puno će se toga zamjenjivati na pojedinim gradskim lokacijama te će i ovogodišnji Božić biti opet lijepo okićen, a ipak izgledati i malo drugačije. Najveći zahvati obaviti će se u gradskom parku na Trgu hrvatskih velikana, gdje će se u četiri naredne subote održavati Božićni sajmovi, ali i doček Nove 2018. godine. Tako će se početak ovogodišnjeg blagdanskog slavlja, odnosno prvi Advent u gradu Biogradu, održati već večeras. 

Ovom prigodom na štandovima u gradskom parku svoje proizvode izložit će mala obiteljska gospodarstva, ugostitelji, udruge, kulturno umjetnička društva i pojedinci, točnije svi koji imaju što za ponuditi. Bit će tu svakako božićnih ukrasa, čestitki slika, nakita ali i rukotvorina  od čega je veći dio asortimana namijenjen za darivanje. No, ono što je uvijek posebno zanimljivo posjetiteljima svakako je ponuda bogate i raznovrsne spize, pića, od čega neizostavno i kuhano vino. 

Uz ponudu na štandovima tu je i bogat kulturno zabavni program u kome će ove subote, između ostalih nastupiti i djeca biogradskih dječjih vrtića, osnovne škole sa svojim recitatorskim, plesnim i pjevnim programom.

Glavni sudionici i zabavljači ove večeri bit će klapa Kanela, dok će za drugi adventski sajam (9.12.) posjetitelje zabavljati klapa Fumado. U treću subotu (16.12.) bit će to Zaratino band, dok je za zadnji ovogodišnji adventski sajam (22.12.) rezervirana već tradicionalna Božićna večer klapa.


Reci što misliš!