Događaji

božićne radionice

Biogradski mališani sami izrađuju božićne ukrase

Biogradski mališani sami izrađuju božićne ukrase
BnM

Oslikavanje, bojenje, oblikovanje i izrada božićnih ukrasa, samo su dio djelatnosti koja se ovih predblagdanskih dana odvija u Gradskoj knjižnici grada Biograda

Naime, održavanje božićnih radionica pobudilo je veliko zanimanje najmlađih, te se one i ove godine uoči blagdana Božića održavaju jednom tjedno. Kako doznajemo od voditeljice Kristine Barbaroše, tematika radionica je dakako blagdanska, a predložak za kreativno osmišljavanje poslužila je knjiga "Božićna snjegopriča". 

U prostoru gradske knjižnice mališani slušaju prikladnu glazbu, čitaju, odnosno slušaju priče i tako u tom predblagdanskom ozračju izrađuju najrazličitije božićne uratke. Radi se bojicama, škarama, ali i vještim dječjim rukama, a upravo se uz pomoć voditeljice Kristine izrađuju kuglice od stiropora koje će uz druge dječje uratke krasiti i božićnu jelku. 

Božićna jelka okitit će se u prostorijama knjižnice i čitaonice netom prije Božića te će ju posjetitelji knjižnice uz ostale izložene dječje radove malih polaznika radionice moći vidjeti tijekom blagdanskog razdoblja.


Reci što misliš!