Događaji

Priopćenje za medije

Općina Vir: Bespravno otvoreno gradilište benzinske pumpe na Viru

Općina Vir: Bespravno otvoreno gradilište benzinske pumpe na Viru
Dino Stanin/PIXSELL

Iz Općine Vir oglasili su se priopćenjem za javnost u vezi s početkom radova na benzinskoj postaji na DC306.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Investitor Tri Bartola d.o.o. nastavlja sa kršenjem zakona te se konačno deklarirao kao bespravni graditelj. 

Naime, bespravni investitor pristupio je zaštićenom autohtonom pejzažu na prostoru Općine Vir i otvorio gradilište po nezakonito izdanoj građevinskoj dozvoli. Investitor Tri Bartola d.o.o. obavijestio je nadležni upravni odjel o otvaranju gradilišta 04.12.2017. godine.

S obzirom da Zakon o gradnji Članak 131. kaže da je investitor  dužan tijelu graditeljstva, najkasnije u roku od 8 dana prije početka građenja, pisano prijaviti početak građenja, bespravni investitor Tri Bartola d.o.o. nije smio po nezakonito izdanoj građevinskoj dozvoli pristupiti  katastarskoj čestici na način otvaranja gradilišta prije 12.12.2017. godine.

Općina Vir poduzeti će sve pravne radnje da zaštiti javni interes i onemogući bespravnog investitora u konzumaciji nezakonito izdane građevinske dozvole a to znači da će se poduzeti mjere fizičkog štićenja koridora DC306 koji je izvlašten od strane Općine Vir kao ovlaštenik Hrvatskih cesta a sve po odluci Predsjednika Uprave Hrvatskih cesta i temeljem Lokacijske dozvole koju je u ime Hrvatskih cesta, 9. listopada 2014., ishodovala Općinska tvrtka Vir održavanje d.o.o. radi proširenja koridora ceste, rekonstrukciju prometnice, izgradnju nogostupa i autobusnih ugibališta.

Upravo je u tijeku nasilno ometanje javnog prometnog koridora u punoj dužini sporne katastarske čestice na način da bespravni investitor uništava prostor koridora ceste u dužini od 12 metara, odnosno 6 metara lijevo i 6 metara desno od središnje crte razdvajanja prometnice.


Reci što misliš!