Događaji

rusija

Sirija je "potpuno oslobođena" od IS-a

Sirija je
AP

Misija ruske vojske u Siriji "je završena" i sirijski teritorij je "potpuno oslobođen" od IS-a, objavilo je u četvrtak rusko ministarstvo obrane.

"Misija ruske vojske da uništi naoružanu terorističku skupinu je završena", objavilo je ministarstvo na susretu s novinarima dodajući da danas "nema nijedan lokalitet ni regija u Siriji pod nadzorom Islamske države."

"Sirijski teritorij je totalno oslobođen od pripadnika ove terorističke organizacije", dodao je general Sergej Rudskoj iz ruskog glavnog stožera na tom susretu s novinarima.

Po generalu Rudskoju zračni udari "bez presedana" vođeni su zadnjih dana u području Bukamala, posljednjeg važnog lokaliteta u rukama Islamske države, s ruskim avionima koji su svakodnevno brojali 100 zračnih izlaza i 250 udara.

Specijalne ruske snage također su bile aktivne vodeći zračne udare i "uništavajući najsmjelije vođe skupina boraca iza neprijateljskih linija", rekao je on.

Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, IS kontrolira još osam posto pokrajine Deir Ezor nausprot gotovo čitavog teritorija prije nekoliko mjeseci.


Reci što misliš!