Događaji

stanje u prometu, izvješće hak-a

Olujna bura ispod Velebita i ugaženi snijeg u Lici usporavaju promet

Olujna bura ispod Velebita i ugaženi snijeg u Lici usporavaju promet

Zbog snijega, kiše i olujne bure na dionici autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h a samo za osobna vozila otvoren je dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i moticikle) dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga.

Zabrana prometa za I. i II. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, moticikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom): na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika.

U Istri, Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj zbog ugaženog ili razmočenog snijega na većini su cesta zimski uvjeti. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Zbog niskih je temperatura na vlažnim dijelovima kolnika moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Vozače pozivamo da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cestama, izbjegavaju nagla kočenja i održavaju siguran razmak između vozila.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu:

 

 


Reci što misliš!