Događaji

uređenje mora uz šetnicu

Započinju 930 tisuća kuna vrijedni radovi uređenja na predjelu Katine u Pagu

Započinju 930 tisuća kuna vrijedni radovi uređenja na predjelu Katine u Pagu

U prvoj fazi projekta uređenja mora uz šetnicu na Katinama u Pagu obavit će se refuliranje dna, odnosno iskop kojim je predviđeno izbacivanje oko 7000 kubika materijala. Radove će izvoditi Vodoprivreda Vinkovci d.d., a nadzor Blok projekt d.d. Zadar

S radovima će se početi kroz idućih nekoliko dana, pa iz Grada Paga ujedno mole vlasnike da počnu s premještanjem svojih brodica kako bi se radovi mogli neometano odvijati. 

U prvom dijelu predviđeni su radovi od rubnog dijela Stare solane do nasipa. Nakon refuliranja dna ishodit će se lokacijska dozvola te će biti postavljena dva pontona za privez brodica čime će se dobiti i na kapacitetu te sigurnosti, ali i na novom poboljšanom izgledu tog područja.

"Brodovi će imati dublji gaz i lakše će pristajati, a povećat će se i kapacitet i dobiti sigurniji vezovi", rekao je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola.

Prva faza projekta vrijedna je 933.421 kunu, financira ga Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a sve će biti završeno do početka turističke sezone 2018. godine.

"Izuzetno smo zadovoljni što Ministarstvo u suradnji sa Županijskom lučkom upravom i Gradom Pagom podržava ovaj projekt , a nakon prve faze uslijedit će i sanacija obalnih zidova unutar područja Katina te još neki važni zahvati za naš grad. Cilj nam je da Katine dobiju na estetskom dojmu, ali prvenstveno da su funkcionalne i da vlasnici brodova mogu lakše uplovljavati te da im osiguramo veći broj vezova", rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

a

Reci što misliš!