Događaji

hvalevrijedna akcija

Rekordna akcija DDK Vir, prikupljena i pomoć za dvije obitelji

Rekordna akcija DDK Vir, prikupljena i pomoć za dvije obitelji
Kažimir Škrbić

Posljednja ovogodišnja akcija virske udruge darivatelja krvi bila je rekordna i najmasovnija. Za sljedeću godinu najavljen izlet na otok Mljet

Kada se sinoć restoranom „Kotarina“ ispunjenim do posljednje sjedalice razlijegao zvuk gitare i pjesma uvijek sjajno raspoloženih članova i simpatizera Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi „Vir“, večer je već bila na vrhuncu.

Članovi glazbenog dua „Kinta“ došli su kao šećer na kraju ili „točka na i“ posljednje ovogodišnje akcije darivanja krvi na Viru koja je bila rekordna i najmasovnija ikad u božićnom periodu, a ujedno su i prikupljena sredstva za dvije obitelji slabijeg imovinskog statusa koje su ljetos boravile na Viru.

„Prezadovoljan sam odazivom članova i akcijom koja je nadmašila sve dosadašnje u prosincu. Ovo je bila i najbolja ovogodišnja akcija darivanja krvi, pa sljedeće godine rad naše udruge želimo podignuti na još veću razinu. Također, već mogu najaviti i organizaciju dvodnevnog izleta naših članova na otok Mljet“, nije krio zadovoljstvo predsjednik virskog UDDK Goran Vicković.

Ima i razloga: akciji je u vjetroviti ponedjeljak pristupilo 82. članova; njih 65 uspješno je odradilo svoju humanitarnu zadaću, a prikupljeno je i dvije i pol tisuće kuna za obitelji Belošević iz Bjelovara i Filipović iz Zagreba.

Organizaciju akcije darivanja zdušno su uz predsjednika Vickovića odradile članice UDDK „Vir“ Nikolina Radeljak, Ivana Šoše i Marija Vicković, provedena je u vijećnici Općine Vir uz pomoć zadarskog Crvenog križa i Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar te uz podršku članova Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi „Kali“ i Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi „Vrsi“. Generalni sponzor akcije bila je Općina Vir uz sponzorstvo općinske destinacijske kompanije „Vir turizam“ i restorana „Kotarina“, virske pekarne „Kod Pere“ i grafičko-dizajnerskog studija „Župančić.hr“.

Zahvalnicu UDDK „Vir“ dobili su članovi Marijan Ivančević za 70. darivanje krvi i Dominik Jurčević za 50. darivanje, ujedno i dobitnici posebnih priznanja Zadarske županije, a prvi put virskoj akciji darivanja pristupili su i članovi Lovačkog društva „Polača“.   

„Nisam prvi put darivao krv, ali prvi put sam tim povodom došao na otok Vir“, kaže nam lovac Mario Prtenjača iz Polače objašnjavajući kako je osnovni razlog dolaska bio prijateljstvo s predsjednikom Vickovićem, a cilj – humanitarni.

„Posljednji put akciji darivanja krvi pristupio sam prije 12 godina, odnosno otkad sam otišao u mirovinu nisam bio aktivan. Ranije sam krv darivao kad god je trebalo. Na Vir sam zato došao dati krv kako bi nekomu pomogla“, zaključio je Prtenjača i istaknuo suštinu posljednje ovogodišnje virske akcije.

 


Reci što misliš!