Događaji

Grad je trenutačno veliko gradilište

Rekonstruirat će se čak 258 ulica u Zadru

Rekonstruirat će se čak 258 ulica u Zadru

Ulica Ante Starčevića, Strossmayerova, Liburnska obala. Zadar je trenutačno veliko gradilište. Dio radova uskoro bi trebao biti gotov, no kako bi se ostvario projekt Zadar bez crnih jama ostalo je još puno posla. Rekonstruirat će se čak 258 ulica.

Već u drugoj polovici sljedeće godine, krenut će se s realizacijom svih projekata sustava odvodnje, najavio je u eteru Radio Zadra pročelnik Darko Kasap:

''To vam je 258 ulica. Neće svih 258 krenuti odjednom, to je projekt u četiri godine koji će se realizirati, ali zasigurno će onda biti još teže prometno funkcionirati nego što je danas, ali težimo onoj sintagmi – grad bez crnih jama''.  

U proračunu za iduću godinu predviđena je rekonstrukcija raskrižja bivše Biogradske ulice, odnosno Braće Perica i Šestanskog prolaza. Ulica Braće Miroslava i Janka Perice, predviđena je kao četverotračna:

''Svjesni smo da Gaženica iz dana u dan raste, da je to prvi prometni koridor prema gradu. Da će se na tom prometnom pravcu između Gaženice i grada morati raditi na povećanju protoka ili nekim drugim rješenjima i u skladu s time kroz prostorni plan štitimo četverotračnu  cestu, odnosno koridor.''

Što se tiče raskrižja Puta Biliga i Hrvatskoga sabora Kasap ističe:

''Imali smo nekoliko sastanaka s Hrvatskim cestama gdje smo zajednički dogovarali rekonstrukciju tog raskrižja  i to je nešto što će se zasigurno naći u proračunu barem inicijalna sredstva 2018. godine, a nadam se da ćemo do tada potpisati sporazum , prethodno treba riješiti imovinsko-pravne odnose što nije sve u našim rukama''.   

Privodi se kraju i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Puta stanova:

''Bilo bi vrlo nezgodno da smo Put stanova ovu jesen krenuli rekonstruirati uz sve ove prometne gužve koje imamo , tako da u idućoj godini  dolazi na dnevni red ulica Put stanova rekonstrukcija''.

Može se stoga zaključiti, kako Zadar i idućih godina ostaje veliko gradilište, no barem se nadamo kako će prometne gužve koje trenutačno imamo ipak biti manje. 


Reci što misliš!