Događaji

ugodno s korisnim

Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanić sudjelovali na projektu "e-medica" u Šibeniku

Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanić sudjelovali na projektu
ŠibenikIN

Učenici medicinskih škola iz Zadra i Dubrovnika sudjeluju danas u Šibeniku zajedno sa učenicima šibenske Medicinske škole na projektu "e-medica".

Nakon radnog dijela na kojem su započeli rad na dva projekta, učenici su posjetili tvrđavu sv. Mihovila i naučili nešto o povijesti Šibenika.

- Svake godine, već 11. godinu zaredom, Medicinska škola Šibenik sudjeluje na danima e-medice, međunarodnoj smotri medicinskih škola i drugih škola koje se priključe događaju. Ove godine naša škola na projektu sudjeluje s četiri projekta na kojima smo nositelji i četiri projekta na kojima smo suradnici. Danas su nam u gostima kolege iz Dubrovnika iz Zadra koji su došli sa svojim mentorima i koordinatorom. Zajedno smo započeli rad na dva projekta na temu antropološke medicine i placeba. Nakon radnog dijela išli smo na tvrđavu sv. Mihovila i učenici su bili oduševljeni, a večeras ih vodimo na adventski sjam – kazala je za ŠibenikIN Snježana Žaja, koordinatorica projekta e-medica u Medicinskoj školi Šibenik.

Učenici će putem društvenih mreža i ostalih elektroničkih kanala komunikacije nastaviti suradnju na dva projekta i na kraju sve prezentirati kao zajednički rad u trećem mjesecu na velikoj međunarodnoj smotri e-medica.  

- Danas smo s ostalim učenicima medicinskih škola razmjenjivali materijale i napravili zajedničku prezentaciju, a ostalo nam je i slobodnog vremena za uživanje i razgledavanje. Šibenik mi je jako lijep, prvi put sam ovdje, iako smo blizu. Posjetili smo tvrđavu sv. Mihovila, naučili smo nešto o povijesti Šibenika, a doznala sam i da vaš grad ima jako puno skalina – kazala je Izabela Privonić, učenica iz Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru.

Projekt e-medica pokrenut je 2005. godine na inicijativu Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra, uz direktnu podršku svih ravnatelja hrvatskih zdravstvenih škola, a danas uživa potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje odraslih, CARneta te Microsoft Hrvatska. E-medica je domaći projekt prepoznat u svijetu, što dokazuje poziv iz 2010. godine kada je predstavljena  na Microsoft WorldWide Education Forumu u Cape Townu. 

Učenici šibenske Medicinske škole boravili su u ožujku ove godine u Termama Tuhelj na jubilarnoj 10. smotri 'Dani E-medica', koja je ove godine okupila preko 300 učenika iz 26 zdravstvenih škola iz Hrvatske, osam partnerskih škola raznih smjerova, te zdravstvenih škole iz Slovenije, Makedonije i BiH, piše ŠibenikIN


Reci što misliš!