Događaji

studenti

Erasmus Studentska Mreža provela inicijativu Dani društvene uključenosti

Erasmus Studentska Mreža provela inicijativu Dani društvene uključenosti

Kako Erasmus studente približiti lokalnoj zajednici i motivirati ih na volontiranje i pomaganje društvu? Ovim pitanjem bavi se Erasmus Studentska Mreža (ESN), najveća studentska organizacija u Europi, pod čijim se okriljem nalaze brojni projekti koji potiču mobilnost, cjeloživotno učenje, multikulturalnost, ali i društvenu uključenost.

Jedan takav projekt odvija se krajem studenog i početkom prosinca.

ESN organizira inicijativu Dani društvene uključenosti (27.11.-10.12.), tijekom koje se u više od 500 lokalnih ogranaka u 40 zemalja odvijaju događaji koji služe osvješćivanju javnosti o volonterstvu te integraciji osoba s tjelesnim i mentalnim poteškoćama. 

Ova inicijativa pruža priliku međunarodnim studentima da nauče na koji način mogu pridonijeti poboljšanju društva.

Šest ogranaka ESN-a Hrvatska organiziralo je događaje koji su uključivali aktivnosti s marginaliziranim skupinama, prikupljanje sredstava za pomoć domovima za djecu, beskućnicima i azilima, kreativne radionice s osobama s poteškoćama, posjete domovima za stare i nemoćne te druge aktivnosti. Detalje o održanim događajima možete pronaći na stranici ESN-a Hrvatska.

Ove godine Erasmus+ program slavi 30. obljetnicu postojanja, a Dani društvene inkluzije su bili organizirali kako bi pokazali kako je studentska mobilnost obogaćena volontiranjem.

Međunarodni volonteri na ovaj način imaju veću mogućnost proširiti svoje znanje o drugim kulturama i obrazovnim sistemima te stječu iskustvo s lokalnom zajednicom iz prve ruke. Zahvaljujući programu Erasmus+, ESN ima mogućnost pomoći studentima kako bi maksimalno iskoristili mobilnost i pomogli učiniti društvo boljim za svakoga.


Reci što misliš!