Događaji

svečano i veselo

Održan tradicionalni lovački božićno-novogodišnji domjenak Lovačkog saveza Zadarske županije

Održan tradicionalni lovački božićno-novogodišnji domjenak Lovačkog saveza Zadarske županije
Branko Božić

U povodu prestojećih blagdana u organizaciji Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika Damira Perića, dopredsjednika Nevena Jurjevića, tajnika Roka Pavića i ostalih članova Izvršnog odbora, upriličen je tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak.

Lovačka veselica upriličena je ovog četvrtka u poslijepodnevnim i večernjim satima u zadarskom restoranu ¨Galija¨. Pozivu organizatora i domaćina odazvalo se stotinjak uzvanika i gostiju.

Božićno-novogodišnji domjenak Lovačkog saveza Zadarske županije Lovački božićno-novogodišnji domjenak Lovačkog saveza Zadarske županije

Među njima su tako bili članovi Izvršnog odbora LSZŽ, njegovi predavači i ispitivači i lovno kinološki suci, predsjednici Povjerenstva za lovni turizam, statutarno-pravna pitanja i kinologiju, predsjednici i tajnici svih 17 Lovačkih društava s prostora Županije koji djeluju u okrilju LSZŽ kao i doajeni zadarskog lovstva, kinologije i streljaštva Vjekoslav Vjeko Surać, Slavko Pernar i drugi.

Od gostiju bili su zadarski gradonačelnik Branko Dukić i predstojnik njegovog kabineta Neven Klarin, bivši gradonačelnik i počasni član županijske krovne lovačke organizacije Božidar Kalmeta, pročelnik Županijskog ureda za poljoprivredu, šumarstvo i lovstvo Danijel Segarić, glavni županijski lovni inspektor Josip Nekić, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe grada Zadra Željko Šoša, Olja Radović savjetnica za poljoprivredu i ruralni razvoj zadarske županije te ostali gosti.

Goste i uzvanike je toplim i biranim riječima pozdravio predsjednik Perić te ih je zamolio da se svi minutom šutnje poklone umrlim lovcima u proteklih 365 dana kao i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata.

Osvrćući se na godinu na izmaku rekao je kako je ona bila uspješna za lovce Zadarske županije.

- Želim u svoje osobno te u ime svih naših dvije tisuće i petsto lovaca zahvaliti utemeljiteljima našeg saveza i svima onima koji su ga kroz proteklih 20-tak godina vodili na najbolji mogući način. Za rad naših udruga na terenu mogu samo izreći riječi hvale ali ipak smo dužni još više pridati pozornosti uzgoju, zaštiti i očuvanju divljači te očuvanju prirodnog okoliša.

Ovu prigodu također želim iskoristiti da svima vama ovdje okupljenima i vašim obiteljima kao i lovcima vaših udruga i njihovim obiteljima zaželim čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu uz onu lovačku inačicu bila nam Dobra Kob, rekao je uz ostalo predsjednik Perić, pozvavši sve lovce da se odazovu na drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja će se održati u poslijepodnevnim satima u četvrtak 28. ovog mjeseca na Odjelu transfuzije zadarske Opće bolnice.

Obraćajući se okupljenima gradonačelnik Branko Dukić je kazao kako mu je posebna čast i zadovoljstvo nazočiti navedenom okupljanju lovaca i njihovih prijatelja.

- Biti lovac je prije svega častan hobi i nešto što doprinosi zaštiti prirode i reprodukciji divljači. Grad Zadar je do sada podupirao rad LSZŽ što će i ubuduće činiti. Ovakvo i slična druženja su ono što nas čini zadovoljnima i sretnima. To je prilika da pogledamo jedni drugima u oči, da porazgovaramo o lijepim i dobrim stvarima a da sve ono ružno odbacimo. U ovom predblagdanskom ozračuju želim da vama i vašim obiteljima naredna godina bude još bolja u svim vidovima a posebno u zdravlju. Neka vas u lovištima čuva dragi Bog i naravno prati Dobra Kob, istaknuo je Dukić, čije su riječi okupljeni popratili burnim pljeskom.

Domaćini i gosti svoje su zajedničko druženje nastavili do kasnih večernjih sati uz dobru lovačku spizu koju im je pripremilo vrijedno osoblje restorana ¨Galija¨

Nagrađeni

Budući da je vrijeme Božića i Nove godine vrijeme darivanja na tom su tragu gradonačelnik Branko Dukić i predsjednik Perić, najuspješnijima lovcima i Lovačkim udrugama te institucijama na prigodan način tradicionalno uručili priznanja za 2016/2017 godinu.

Za izvanredan doprinos u pružanju pomoći pučanstvu za vrijeme ovoljetnih požara i rujanskih poplava na prostoru Zadarske županije Lovački savez Zadarske županije sa zlatnom plaketom i priznanjem nagradio je Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zadra. Nagrade je primio njezin zapovjednik Željjko Šoša.

Za postignute izvanredne rezultate u sferi lovno-kinološkog streljaštva na državnom takmičenju sv. Huberta, gdje su osvojili drugo mjesto, nagrađena je ekipa u sastavu Josip Kovačević, Marino Pernar i Ivica Stulić.

Odlikovanje Drugog reda primio je Marinko Kovačević a Trećeg reda Radames Benetti. Njima su ih odlikovali LSZŽ te  Hrvatski Lovački savez iz Zagreba.

U ime nagrađenih biranim se riječima zahvalio Željko Šoša. Posebno je naglasio kako će odličje koje su dobili njegove kolege vatrogasci ne samo ubuduće krasiti njihove radne prostore, nego biti im još veći podstrek u njihovom budućem radu u očuvanju i zaštiti od svih vidova elementarnih nepogoda, svih žitelja grada Zadra i Zadarske županije te njihovih domova i gospodarskih objekata i tome slično.


Reci što misliš!