Događaji

PU zadarska

Obilježena 25. godišnjica pogibije Dragana Žunića

Obilježena 25. godišnjica pogibije Dragana Žunića
PU zadarska

Jutros u 8,15 sati u Policijskoj upravi zadarskoj, ispred spomen obilježja Specijalne jedinice policije- Poskoci, policijski službenici PU zadarske svečanim postrojem su odali počast poginulom kolegi Draganu Žuniću (1965-1992).

Dragan Žunić bio je pripadnik PU zadarske, policijski službenik Specijalne jedinice policije "Poskoci" od 2. prosinca 1990. godine. Od početka neprijateljske agresije do svoje tragične smrti aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta RH.

Pokojni Dragan je 11. rujna 1991. godine bio teško ranjen prilikom neprijateljskog topničkog napada na mjesto Jasenice.

U mjesecu prosincu se ponovno priključio postrojbi specijalne policije, a sudjelovao je u više diverzantsko-izviđačkih akcija. 16. prosinca 1992. godine, kao dozapovjednik jedinice, pri dubinskom izviđanju terena na Velebitu, pogođen je iz neprijateljskog vatrenog oružja, pri čemu je smrtno stradao.

U 10 sati, članovi obitelji pok. Dragana, u nazočnosti rukovoditelja PU zadarske predvođenih zamjenikom načelnika Nikolom Šindijom te predstavnika udruge Poskoci i drugih braniteljskih udruga, kao i predstavnika Grada Zadra i Zadarske županije, otkrili su spomen ploču s njegovim imenom, postavljenu na ulazu u objekt PU zadarske na Putu Murvice. Na ovaj simboličan način, odana je počast njemu, njegovim suborcima te svim policajcima braniteljima.

Obilježavanje 25. godišnjice njegove pogibije nastavlja se sutra polaganjem cvijeća i svijeća kod križa podignutog na mjestu stradavanja na Velebitu te na njegovoj grobnici u Slivnici, a potom i svetom misom zadušnicom u crkvi Sv. Nikole u Slivnici.


Reci što misliš!