Događaji

izvorište jadra

Voda nije za piće na širem splitskom području, zamućena uslijed obilnih kiša

Voda nije za piće na širem splitskom području, zamućena uslijed obilnih kiša
Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog obilne kiše koja je pala u noći s petka na subotu ponovno se zamutilo izvorište Jadra pa voda na širem splitskom području nije za piće, a zamutilo se i izvorište Butina pa problem s pitkom vodom imaju i građani na području Vrgorca i Ploča.

Prema obavijesti dežurne službe Vodovoda i kanalizacije Split,  analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom subotnjeg jutra pokazala je da se mutnoća povisila iznad dozvoljenih vrijednosti u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području. Zbog mjera predostrožnosti preporuča se građanima da  vodovodnu vodu prokuhavaju.

Mjere preporuke ostaju na snazi dok se stanje ne normalizira.
 
Komunalno  poduzeće Vrgorac u subotu je popodne obavijestilo građane Vrgorca i Ploča da se zbog obilnih oborina zamutila voda sa izvorišta 'Butina' zbog čega je došlo do problema s pitkom vodom o čijoj vodoopskrbi skrbe.
 
„Zbog obilnih oborina u proteklom razdoblju, došlo je do zamućenja vode za piće koju isporučujemo sa izvorišta 'Butina'. Stoga kao mjeru predostrožnosti preporučamo prokuhavanje vode za piće“, navodi Komunalno  poduzeće Vrgorac u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj stranici.  Mjera će biti na snazi dok se ne stabilizira stanje, o čemu će stanovništvo biti pravodobno obaviješteno.


Reci što misliš!