Događaji

dobro je znati

Plivaricama dozvoljeno ribanje do Badnjaka u 17 sati

Plivaricama dozvoljeno ribanje do Badnjaka u 17 sati

Iz Ministarstva poljoprivrede izvješćuju - dozvola lova plivaricom produljena je do 24. prosinca u 17 sati.

Ministarstvo poljoprivrede je, kako se navodi u priopćenju, uputilo u objavu Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom srdelarom.

Prema važećem pravilniku, u cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske zabranjen je ribolov plivaricom srdelarom u razdoblju od 16. prosinca u 12 sati do 31. prosinca u 12 sati.

Iznimno je ribolov plivaricom srdelarom dozvoljen u razdoblju od 21. prosinca u 12 sati do 24. prosinca u 12 sati, plovilima čija duljina ne prelazi 18 metara preko svega i čiji ukupni iskrcaj do 15. prosinca u 12 sati nije premašio 200 tona sitne plave ribe po plovilu. 

Izmjenom Pravilnika razdoblje redovite zabrane ribolova plivaricom srdelarom definira se od 24. prosinca u 17 sati do 16. siječnja u 24 sati te se dopunom Pravilnika uvodi razdoblje privremene obustave ribolova, od 17. siječnja u ponoć do 15. veljače u 24 sata.

''U 17 sati na Badnjak počinje zabrana ribolova okružnom mrežom plivaricom srdelarom. Na taj način smo omogućili očuvanje tradicije, a produljenjem zabrane do sredine veljače osigurali oporavak fonda male plave ribe. Nastavimo li s racionalnim i odgovornim upravljanjem našim morem imat ćemo zadovoljne i ribare i potrošače i dovoljno srdele za generacije koje dolaze'', izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 


Reci što misliš!