Događaji

dobro je znati

Ovaj vikend očekuje se pojačan promet na autocestama

Ovaj vikend očekuje se pojačan promet na autocestama
Duško Jaramaz/ PIXSELL

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani te kao i svake godine želimo obavijestiti naše cijenjene korisnike da se tijekom ovih dana očekuje pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima.

Mnogi naši građani, ali i mnogobrojni strani državljani, iskoristit će blagdanski period za putovanje, stoga HAK navodi da u ovom periodu, na našim dionicama autocesta nema prometnih regulacija koje bi značajno utjecale na protočnost prometa.

Pojačani promet očekuje se ovog vikenda na autocesti  A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, kao i na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana, gdje se očekuje veći priljev vozila te su moguća i kraća čekanja ili eventualni zastoji. Stoga se mole vozači, kako bi izbjegli čekanja na naplatnim postajama, da koriste bezgotovinska plaćanja, odnosno da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

Apeliramo na korisnike da voze oprezno u dane blagdana Božića, proslave Nove godine i Sveta Tri Kralja, te da vožnju prilagode stanju na kolniku i vremenskim uvjetima.

U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na autocestama, mole se svi vozači da se pridržavaju ograničenja propisana  prometnom signalizacijom na autocesti te da prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti.

Još jednom vozače podsjećamo da je zimska oprema obavezna na svim autocestama bez obzira na vremenske uvjete.

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, obavješćivanje javnosti o stanju na cestama i regulacijama u vrijeme pojačanog prometa provodi  se svakih  60 minuta, u programu Hrvatskog radija i putem HAK-a, a u slučaju izvanrednih situacija odmah.

Molimo korisnike da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako bi saznali što se događa na autocestama, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 i 0800 0111.

Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranicama  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) i Autoceste Rijeka - Zagreb d.d. (ARZ).

                                                     

 


Reci što misliš!