Događaji

20 učenika i 80 studenata

Benkovac: Potpisani ugovori za stipendije s učenicima i studentima

Benkovac: Potpisani ugovori za stipendije s učenicima i studentima

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić potpisao je Ugovore o stipendiranju s 20 učenika i 80 studenata s područja Grada Benkovca.

Još 8 stipendija za studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja potpisano je sukladno Ugovoru o donaciji između OTP Banke i Grada Benkovca. Sve ukupno za stipendiranje učenika i studenata ove godine izdvojeno je 529.200 kuna. Stipendije su dodijeljene na osnovi Odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija i nagrada učenicima i studentima s područja Grada Benkovca za 2017/2018. školsku/akademsku godinu. 

Podsjetimo, Grad Benkovac s dodjelom stipendija krenuo je prije 19 godina, a do danas je dodijeljeno 1.361 stipendija (699 studentske i 662 učeničke) s ukupnim iznosom od 5.367.500,00 kuna. Mjesečni iznos za učenike iznosi 300 kuna, a za studente 600 kuna.

Gradonačelnik Tomislav Bulić tom je prigodom čestitao svim nagrađenim učenicima i studentima rekavši kako su usvojena znanja koja dobiju u školama i fakultetima najveće bogatstvo.

"Grad je ulagao i ulagat će u vas jer to je najbolje iskorišten novac kad se ulaže u mladost i u vas koji trebate biti sutra nositelji razvoja ovoga grada. Nemojte se nikad bojati izazova, otiđite vani, ali uvijek se vratite svojim kućama", kazao je gradonačelnik Bulić.  


Reci što misliš!