Događaji

radio u javnoj ustanovi

Rijeka: Istraga protiv 37-godišnjaka radi zlorabljenja ovlasti

Rijeka: Istraga protiv 37-godišnjaka radi zlorabljenja ovlasti

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjaka za kojega se osnovano sumnja da je zlorabio ovlasti upravljanja u javnoj ustanovi i udruzi s područja Primorsko-goranske županije te da je nezakonito prisvojio više od 450 tisuća kuna, priopćeno je iz DORH-a.

Rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg hrvatskog državljanina doneseno je zbog osnovane sumnje da je počinio produljena kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i krivotvorenja isprave" na štetu javne ustanove i udruge s područja Primorsko-goranske županije.
 
Sumnja se da je 37-godišnji okrivljenik od 23. prosinca 2013. do 24. svibnja 2017., s namjerom da se financijski okoristi, zlorabio ovlasti upravljanja u javnoj ustanovi i udruzi. Prema priopćenju iz DORH-a, sumnja se da je neosnovano prebacivao novac s računa javne ustanove na račun udruge i prisvajao novac obje pravne osobe, sastavljao neistinite račune i odluke. Osim toga, sumnja se da je preinačavao izvatke Fine te ih predavao u knjigovodstvene servise radi korištenja u poslovanju i računovodstvu.
 
Osnovano se sumnja da je s računa javne ustanove prisvojio više od 126 tisuća kuna, da je 305 tisuća kuna prebacio na račun udruge, a s računa udruge prisvojio više od 323 tisuća kuna, te da se okoristio za 450.329 kuna.


Reci što misliš!