Događaji

s 500 kuna mjesečno

Zadarska će županija sufinancirati smještaj starijih osoba u privatne domove

Zadarska će županija sufinancirati smještaj starijih osoba u privatne domove

Zadarska će županija sufinancirati smještaj starijih osoba u privatne domove s 500 kuna mjesečno. Za to je u proračunu osigurano milijun i pol kuna. Jedan od razloga je prevelika lista čekanja za smještaj u Dom na Sfingi.

Nove domove na našem području država neće graditi. Ostaju vam dvije mogućnosti ili se upisati na listu čekanja za Dom na Sfingi ili smještaj potražiti u jednom od privatnih domova.

Županija će od ove godine pomoći s 500 kuna po korisniku. Naime, svatko tko je smješten u privatni dom ima pravo na sufinanciranje od 500 kuna mjesečno, kazala je u eteru Radio Zadra pomoćnica pročelnika županijskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Dubravka Dragaš.

Jedan od razloga je prevelika lista čekanja za smještaj u Dom na Sfingi: Sada je već lista došla do blizu 2000 prijavljenih za smještaj i čeka se oko 7 godina. Drugi je razlog da se sve više otvaraju privatni domovi ali je njihova cijena veća jer ih država ne sufinancira. Cijene se kod njih kreću od 4 do 7 tisuća kuna.

Odluka o sufinancianju treba biti donesena ovih dana, a sve uvjete i obrasce moći ćete naći na stranicama Zadarske županije.


Reci što misliš!