Događaji

Zagreb nabavlja vozila za odvoz i prikupljanje otpada za više od 40 milijuna kuna

Zagreb nabavlja vozila za odvoz i prikupljanje otpada za više od 40 milijuna kuna
pixabay.com

Zagreb je raspisao nabavu za kupovinu 50 različitih vozila za odvoz i prikupljanje otpada težak 43,5 milijuna kuna bez PDV-a.

Istovremeno su otvorene ponude pristigle za kante za biootpad, po gradu se postavljaju spremnici, a sve zato što rok za prilagodbu prema Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom istječe 1. veljače.

Za nešto manje od mjesec dana rok će isteći, a do tada sve općine i gradovi moraju odrediti način na koji će naplaćivati odvoz otpada, ali i dostaviti kante kako bi se on mogao razvrstavati.  

Zagreb je, doznajemo, donio odluku koju je uskladio s Uredbom i ista bi se trebala naći na sjednici Skupštine 31. siječnja. No s obzirom da tek za godinu dana mora predati izvještaj o učinjenom, ostat će još vremena da se usklade stvari. Kako je rekla Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, svi koji će imati potrebnu infrastrukturu za odvajanje na kućnom pragu to će morati činiti s prvim danom veljače dok će ostali morati odvajati kada dobiju sve potrebne spremnike.

Prema najavi gradonačelnika Milan Bandić od 1. studenog građani 'neće ništa više platiti nego sada, već da mogu samo platiti manje'.

U utorak su otvorene ponude za nabavu 174 tisuća kanti za biootpad. Grad je procijenio da je nabavna vrijednost 40 milijuna kuna bez PDV-a, a pristigle su tri ponude; Gradatin je izvjesio cijenu od 24 milijuna kuna, Industrooprema 24,9 milijuna, dok je Vodoskok ponudio kante za 25,6 milijuna kuna. Sve tri ponude su s PDV-om.


Reci što misliš!