Događaji

čekali satima

Spašeni vozači koje je tijekom noći zarobila snježna oluja u Španjolskoj

Spašeni vozači koje je tijekom noći zarobila snježna oluja u Španjolskoj

Nakon što su satima bili zarobljeni u snježnoj oluji na niskim temeparturama u nedjelju popodne spašeni su i posljednji vozači i putnici koji su tijekom noći ostali blokirani na autocesti u blizini Madrida, priopćile su službe spašavanja.

U subotu u noći oko 70 kilometara atuoceste između Madrida i Segovije u središtu Španjolske tijekom noći su blokirale obilne snježne padaline i zarobile vozače koji su se vraćali s praznika.
 
Između 3500 i 4000 vozača i putnika bilo je primorano noć provesti na autocesti, po španjolskom listu El Pais.
 
Slike koje je na Twitteru objavila šapnjolska služba spašavanja pokazuje radnike kako probijaju nanose snijega da oslobode vozače. Dijelovi autoceste i dalje su neprohodni za promet a očekuje se još snijega.
 
Blokirani vozači su se putem društvenih mreža žalili na sporost spašavanja, a neki su rekli da su satima bili bez hrane i goriva kojime bi zagrijali vozila.
 
"S obitelji sam, tu je dvoje djece, jedno od dvije godine i jedno od šest. Odrasli nisu jeli od jučer u podne. Djeca su dobila ono malo hrane što smo ponijeli, no od tada nisu ništa drugo jela", rekla je Sara Ramons, jedna od blokiranih putnika, španjolskoj televiziji.


Reci što misliš!