Događaji

Dan međunarodnog priznanja Hrvatske

Udruga turističkih vodiča "Donat" u nedjelju organizira razgledanje grada

Udruga turističkih vodiča
Dino Stanin/PIXSELL

U nedjelju, 14. siječnja 2018. u sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" i u Zadru će se obilježit Dan međunarodnog priznanja Hrvatske razgledanjem grada koje će za svoje građane organizirati Udruga turističkih vodiča Zadra - "Donat".

Početak razgleda Zadra je s Narodnog trga u 12 sati.

Udruga turističkih vodiča Zadra - "Donat" ovim poklonom svojim sugrađanima nastoji privući pozornost na važnost izrade i donošenja Pravilnika o zaštićenim cjelinama i lokalitetima po pojedinim Županijama, na kojima mogu obavljati usluge turističkog vođenja samo ovlašteni turistički vodiči koji su položili poseban dio programa za određenu Županiju RH.

Svake godine je u Zadru i Zadarskoj županiji  sve više i više ilegalnih i neovlaštenih stranih turističkih pratitelja koji obavljaju usluge vođenja po Zadru a da ih nitko nikada nije kaznio za njihove nedozvoljene radnje i kršenje zakona Republike Hrvatske.

Uvažene predstavnike medija pozivamo da nas dođu ispratiti u nedjelju u 12:00 s Narodnog trga u Zadru na našu edukativnu šetnju po drevnom i ponosnom gradu Zadru.


Reci što misliš!