Događaji

mještani pokrenuli akciju!

Crowdfunding kampanja za obnovu stare škole u Petrčanima

Crowdfunding kampanja za obnovu stare škole u Petrčanima

Mjesni odbor Petrčane pokrenuo je crowdfunding kampanju na Internetu kako bi prikupio sredstva za obnovu dijela školske zgrade u Petrčanima. Bilo bi to novo mjesto za okupljanje mještana i razvoj projekata, ističu u odboru.

Osnovna škola u Petrčanima je područna škola OŠ Petra Preradovića u Zadru. Nastava se odvija u prizemlju zgrade u dvije učionice, a gornji kat se ne koristi i u vrlo lošem je stanju, doznajemo od ravnateljice OŠ Petra Preradovića, Stanke Pera Martinac.

''Grad Zadar kao vlasnik zgrade je preuzeo financiranje adaptacije neuređenog kata zgrade koji bi koristio Mjesni odbor Petrčane, koji nema odgovarajući prostor za svoje djelovanje kao i učenici područne škole za svoje aktivnosti, pod uvjetom da bi u slučaju povećanja broja učenika Škola svakako imala prioritet'', naglašava ravnateljica.

Suglasnost za prihvaćanja prijedloga Grada Zadra i Mjesnog odbora Petrčane za adaptaciju kata školske zgrade pod gore navedenim uvjetima ravnateljici je dao Školski odbor.

O prikupljanju sredstava putem Interneta međutim, ravnateljica nije dobila informacije.

O ovoj ideji izvjestili smo Josu Nekića, pročelnika za školstvo Grada Zadra.

On nam je potvrdio da se radi o akciji koja nije povezana sa samom školom već isključivo s mjesnim odborom kojem je dodijeljen dio školskog prostora.

A da se radi o itekakvom potencijalu za mještane, svjedoče i fotografije koje možete pogledati na ovom linku.

U kampanji na Internetu ističe se i kako bi uređenjem prostorije Petrčane dobilo i igraonicu za predškolce, koju sada mjesto nema, a uredilo bi se i zapušteno dvorište za igru.

Dok nema dovoljnog broja učenika, nema razloga da pola ove doista stare zgrade ne bude korišteno za društveno korisne svrhe, smatraju u Mjesnom odboru Petrčane.


Reci što misliš!