Događaji

prijeti mu kazna zatvora od 3 do 12 godina

Podignuta optužnica protiv 25-godišnjeg Zadranina koji je pijan skrivio nesreću s poginulom osobom kod Vodica

Podignuta optužnica protiv 25-godišnjeg Zadranina koji je pijan skrivio nesreću s poginulom osobom kod Vodica
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je optužnicu Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv 25-godišnjaka koji je u kolovozu kod Vodica izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 37-godišnjak.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 4. kolovoza prošle godine oko 18,30 sati u Vodicama, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao osobnim automobilom zadarskih registracija pod bitno smanjenim vozačkim sposobnostima zbog utjecaja alkohola.

Naime, 25-godišnjak je u krvi taj dan imao koncentraciju od najmanje 1,67 g/kg alkohola, izvijestio je DORH.

On je tog 4. kolovoza vozio Mercedes iz smjera Vodica prema Pirovcu i to brzinom 145 kilometara na sat neposredno prije ulaska u desni zavoj i raskrižje. 

Tereti ga se da je neposredno ispred raskrižja s magistralom izgubio kontrolu nad upravljačem svog vozila i prešao na suprotni kolnički trak kojim je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera upravljao oštećeni M. J., pa je prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila oštećenika, piše ŠibenikIN

25-godišnjaku prijeti kazna zatvora od 3 do 12 godina.


Reci što misliš!