Događaji

prijavite se što prije

Zahtjev za naknadu za novorođenče dostupan na web stranici Općine Preko

Zahtjev za naknadu za novorođenče dostupan na web stranici Općine Preko

Sukladno odluci Općinskog vijeća od 22. prosinca 2017., od 1. siječnja 2018. godine u Općini Preko podignute su naknade i za novorođenčad.

Općina Preko za prvo dijete isplaćivat će naknadu od 7500 kuna, za drugo 15.000 kuna, za treće 30.000 kuna, a za četvrto i svako iduće dijete po 60.000 kuna, za što je u proračunu za 2018. godinu predviđeno 150.000 kuna, prenosi Naši školji.

Prema riječima općinskog načelnika Jure Brižića, demografska obnova jedan je od glavnih ciljeva u četverogodišnjem mandatnom razdoblju.

 - Djeca su nam prioritet, pa smo već krenuli i u projekte obnove vrtića i jednosmjenske nastave u školi, ali nam je ključno da imamo i djecu koja će boraviti u tim objektima.

Svjesni smo da se nekim parovima nije lako odlučiti na roditeljstvo, pa se nadamo se da će ovi iznosi, pogotovo obitelji koje razmišljaju o još jednom djetetu,  motivirati na pozitivnu odluku, dodaje Brižić.

Zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu za novorođeno dijete može se preuzeti na mrežnoj stranici Općine.

Uz zahtjev je potrebno priložiti ORIGINALNE dokumente koji se daju na uvid uz preslike (kopije) dokumenata koje ostaju uz zahtjev, ili preslike (kopije) ovjerene kod javnog bilježnika.Ako je roditelj podnositelj zahtjeva oslobođen plaćanja upravne pristojbe, umjesto upravne pristojbe treba donijeti Potvrdu nadležne Porezne uprave za oslobađanje od plaćanja upravne pristojbe ili dokaz o oslobađanju po drugoj osnovi.Zahtjevi se predaju u roku od 6 mjeseci od rođenja djeteta.:
 
OPĆINI PREKO
Upravnom odjelu za opće, pravne i ekonomske poslove
23273 PREKO
Trg hrvatske nezavisnosti 2


Reci što misliš!