Događaji

za putnike i vozila

Kako bi se povećao broj putnika van sezone, padaju cijene trajektnih karata

Kako bi se povećao broj putnika van sezone, padaju cijene trajektnih karata
Ivo Čagalj/PIXSEL

Agencija za obalni linijski prijevoz, u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, pripremila je pilot projekt smanjenja cijene trajektnih karata u iznosu od 20 posto od izvansezonske cijene karata od petka do nedjelje.

Ministarstvo je u četvrtak izvijestilo kako će se ta mjera provoditi od 19. siječnja do 18. ožujka ove godine, a preporuku Upravnog vijeća Agencije prihvatili su Rapska plovidba i Jadrolinija.
 
Tako će na trajektnim linijama koje održavaju ti brodari 20 posto manju cijenu plaćati - odrasle osobe, djeca od tri do dvanaest godina, osobni automobili (do devet sjedala) do pet metara dužine ili dva metra visine, osobni automobili do devet sjedala preko navedene dužine ili visine, motocikli i mopedi, motocikli s prikolicom, tricikli, i četverocikli, bicikli
.
 
Ovisno o učincima provedbe ove preporuke upućene brodarima, U Ministarstvu najavljuju kako će po njenom završetku razmotriti mogućnost daljnje primjene, osobito uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijski efekt primjene preporuke.


Reci što misliš!