Događaji

optimistična godina pred biogradom

Biograd na moru: Na svečanoj sjednici dodjeljene nagrade zaslužnima

Biograd na moru: Na svečanoj sjednici dodjeljene nagrade zaslužnima

Dan grada Biograda na moru obilježila je i svečana sjednica gradskog vijeća uz brojne uzvanike. Niz je još započetih i nedovršenih projekata u gradu, a za čiji se nastavak odnosno dovršenje itekako borimo, kazao je biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik biogradskog Gradskog vijeća Tonči Šangulin, te u ime Grada pozdravio sve nazočne među kojima veliki broj uzvanika i gostiju, članove Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru i županijsku vijećnicu Melaniju Ražov Radas, te sve žitelje grada koji su nazočili ovom događanju.

Ispred Zadarske županije ovom su skupu nazočili župan Božidar Longin i dožupani Šime Mršić i Šime Vicković, a kao i ranijih godina izasalnici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bili su Stipo Zeba i Miodrag Demo.
Predstavnici gradova prijatelja Slovenske Konjice, Moravske Toplice, Radlje ob Dravi, te Žalec, kao i predstavnici gradova Dugo Selo, Solin, Zaprešić, Knin, Novska, te predstavnici susjednih općina Tkon, Lišane Ostrovičke i Polača, također su svojom nazočnošću uveličali ovo biogradsko slavlje.

Nakon kratkog izlaganja predsjednika Gradskog vijeća Tončija Šangulina sve uzvanike i posjetitelje pozdravio je gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez.

Uz čestitke za Dan grada i blagdan Sv. Stošije osvrnuo se na rad i rezultate rada tijekom protekle godine, te istaknuo kako se i unatoč poteškoćama nastoje realizirati zacrtani gradski projekti.

Naglasio je između ostalog kako se neki od njih uspješno privode kraju dok su drugi u raznim fazama realizacije. Za primjer naveo je nekoliko njih, među kojima poduzetnički inkubator, projekt pod nazivom: Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Grada Biograda na Moru, čiji je Grad nositelj i čija je ukupna vrijednost 38.000.000,00 kn, koji je odobren, dok je njegovo sufinanciranje osigurano EU i Nacionalnim sredstvima. Tu je zatim i projekt Reciklažno dvorište koji je ugovoren, a njegova vrijednost iznosi 5.200.000,00 kn te je isti također sufinanciran EU i Nacionalnim sredstvima.

Jedan od novijih ugovorenih projekata je i Turistički Info Centar koji ima za cilj revitalizaciju i povezivanje atrakcija PP Vransko jezero, a koje je i partner na projektu, čija ukupna vrijednost iznosi 22.000.000 kuna također sufinanciran EU i Nacionalnim sredstvima. Grad Biograd partner je Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na projektu - Izgradnja i opremanje Centra za socijalnu skrb Grada Biograda na Moru, a čija ukupna vrijednost iznosi 4.500.000 kuna.

Tu su potom projekti Kanlizacijski sustav Bošana, Kosa istok i Kosa zapad čiji nositelj je biogradska tvrtka "Komunalac", a partneri na projektu Grad Biograd na Moru, Općine Sveti Filip i Jakov i Pakoštane, u ukupnoj vrijednosti od 160.000.000 kuna.

Grad je nedavno ugovorio i Program društveno poticajne stanogradnje čiji nositelj je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a Grad Biograd na Moru sudionik je na projeketu u vrijednosti 7.000.000 kn.

Niz je još započetih i nedovršenih projekata u gradu, a za čiji se nastavak odnosno dovršenje itekako borimo, kazao je uz ostalo gradonačelnik Knez.

I Župan Božidar Longin uz čestitke Gradu za njegov Dan, govorio je o projektima koji su za Grad Biograd na Moru ali i županiju veoma značajni, te dodao kako će županija i nadalje poticati i podržavati sve aktivnosti koje donose boljitak gradu i njegovim žiteljima.

''I prošle godine s ovoga mjesta pohvalio sam konstruktivni rad Gradskog vijeća, jer se bez njihovih odluka ne bi se mogli realizirati zacrtani programi. To činim i sada i opet apeliram na sve, prvenstveno novoizabrane vijećnike da bez obzira na neovisnost i političke, svjetonazorske razlike, kada je u pitanju naš grad drže, kako se ono kaže za isti "šćap", kako bi ovaj pobjednički tim gradske uprave grada Biograda na Moru nastavio i dalje podizati ljestvicu kvalitete življenja'', kazao je uz ostalo Longin.

I drugi uzvanici na ovoj svečanosti čestitali su Biogradu na Moru njegov Dan i blagdan Sv. Stošije, a nakon toga uručene su nagrade i priznanja zaslužnim žiteljima i dobročiniteljima grada.

Tako je gradonačelnik Ivan Knez Grb grada Biograda uručio zaslužnim građanima, a dobili su ga: Dragan Troskot, Milan Galešić, Marion i Manfred Neunberger, Mate Zaninović, Pave Tomić, Šime Jadrešić, Šimun Filipović, Neda Paleš, Joso Rakić, Tin Bralih, te Vaterpolo klub Biograd na Moru.

Istom prigodom dodjeljena je nagrada za životno djelo mag.ph.Katarini Pervan, za svekoliki doprinos u području ljekarništva, točnije nesebično dugogodišnje djelovanje za dobrobit žitelja ovoga grada, a koju joj je uručio predsjenik Gradskog vijeća Tonči Šangulin.

Valja još naglasiti da su ovu svečanost uveličali su svojim nastupima klapa "Bunari" iz Vodica i Grupa "Mejaši", a sa svojim stihovima kninski pjesnik Ante Nadomir Tadić- Šutra.


Reci što misliš!