Događaji

državni vrh na svečanosti u zadru

Započinje program obilježavanja 25. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica '93

Započinje program obilježavanja 25. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica '93

Danas započinje program obilježavanja 25. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica '93. koji će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Program se otvara u 10 sati predstavljanjem knjige Marka Čuline i Dušana Nikitovića ''112.brigada od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske'', a najsvečaniji dio proslave održat će se od subote 20. siječnja do utorka 23. siječnja.

Građani su pozvani da sudjeluju u svim aktivnostima proslave, a za subotnji koncert orkestra HRM i klape Sv. Juraj koji će se održati u HNK Zadar, mogu se preuzeti do četiri ulaznice na blagajni kazališta.

Na zadarskoj rivi od subote će biti izloženo naoružanje i oprema Hrvatske vojske, a svoj će letački program izvesti akrobatska skupina Krila oluje.

Nedjeljni program rezerviran je za svetu misu za Domovinu u katedrali Svete Stošije i večernji koncert orkestra HRM i klape Juraj.

U ponedjeljak će se održati mimohod ratnih postrojbi sa zastavama te svečana akademija u zadarskom HNK-u uz nazočnost državnog vrha.

U poslijepodnevnim satima na Sveučilištu će se održati znanstveni kolokvij o akciji Maslenica uz predavanja eminentnih povjesničara.

Mimohod i svečana akademija izravno će se prenositi na Hrvatskoj televiziji, kao i nedjeljna misa iz Katedrale.

Obilježavamo jednu od najuspješnijih oslobodilačkih akcija Hrvatske vojske, kojom je oslobođen dio zadarskog zaleđa i uspostavljena kvalitetnija prometna komunikacija sjevera i juga Hrvatske.

 


Reci što misliš!