Događaji

BRAVO, DEČKI!

HGSS-ovci s litice Modrog jezera spasili aljaškog malamuta

HGSS-ovci s litice Modrog jezera spasili aljaškog malamuta
HGSS

Pored Modrog jezera, prilikom šetnje mlađeg para, pas je u igri preskočio kameni zid i zakotrljao se tridesetak metara niz liticu prema jezeru

S litice Modrog jezera izvučen je aljaški malamut koji je u igri preskočio zaštitnu ogradu i završio u provaliji, javlja HGSS. Poziv za pomoć na dežurni telefon HGSS Stanice Makarska zaprimljen je 14. siječnja, 2018. godine u 15:10 sati od djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog. 

Na teren su izašli spasitelji koji su u okolici Imotskog održavali međustaničnu vježbu potražnih timova iz HGSS Stanice Šibenik, Split i Makarska uz kolege iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar.

Pored Modrog jezera, prilikom šetnje mlađeg para, pas je u igri preskočio kameni zid i zakotrljao se tridesetak metara niz liticu prema jezeru. Brzom intervencijom, uz pomoć tehničke opreme, HGSS-ovci su se spustili do psa kojeg su pronašli na grani stabla. 

Nakon spuštanja psa na tvrdo tlo, a kako je pregledom utvrđeno da nema vidljivih ozljeda, uslijedilo je izvlačenje uz pomoć oprsnice. Akcija spašavanja završena je u 16:30 sati kada je pas predan zabrinutom vlasniku.

"Naizgled bezazlena šetnja i istrčavanja čovjekovog vjernog pratitelja mogli su završiti pogibeljno. Ovo je samo pouka da svog ljubimca prilikom šetnje držite na uzici zbog njegove sigurnosti, kao i sigurnosti ljudi i drugih životinja", poručuju HGSS-ovci.


Reci što misliš!