Događaji

vremenska prognoza

Oblačno i kišovito uz mjestimice jako jugo, temperatura do 13 stupnjeva

Promjenljivo oblačno uz kišu uglavnom u Dalmaciji, ponegdje i obilniju, stoga danas bez kišobrana ne izlazite iz kuće.

Napredovanje hladne zračne mase iz unutrašnjosti Europe zaustavlja jaka ciklona čiji se centar nalazi kod Islanda. Glavnina hladnog zraka zaustavljena je nad Rumunjskom i Bugarskom gdje se u planinskom dijelu temperatura zraka snizila i na -16°C.

Od danas jača utjecaj te ciklone, a na njenoj prednjoj strani će početi pritjecanje osjetno toplije, ali i vlažnije zračne mase. Nakon hladnijeg jutra slijedi nam topliji dan. Prevladavat će oblačno s kišom, osobito na Jadranu i u predjelima uz Jadran.

Promjenljivo i pretežno oblačno bit će i na srednjem Jadranu. Zapuhat će jugozapadni vjetar, ponegdje i jugo, mjestimice i jako. More pritom umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13 stupnjeva.

U četvrtak i petak čeka nas povremeno kiša, u petak mjestimice i obilnija. U srijedu će puhati sjeverozapadni i sjeverni vjetar koji će u četvrtak oslabiti i okrenuti na jugo, u petak u jačanju.

Promjena strujanja od jugozapadnog na sjeverozapadno i sjeverno donijet će u četvrtak samo kratkotrajno malo hladniji zrak. U petak opet toplije, a zahlađenje je ponovno izgledno od nedjelje kada će Lika i Gorski kotar dobiti obilniji snijeg.


Reci što misliš!