Događaji

100 tisuća dolara

"Sretne škole Plave Ekonomije": OŠ Škabrnja pobjednik natjecanja u Abu Dhabiju

Projekt Osnovne škole Vladimira Nazora Škabrnja pod nazivom "Sretne Škole Plave Ekonomije" pobjednik je Zayed Future Energy Prize u Abu Dhabiju.

Nagrada iznosi 100 tisuća dolara, a u cijelosti je financira Vlada UAE.

"Uspjeli smo osvojiti glavnu nagradu vrijednu 100.000 dolara!

To je nagrada za Hrvatsku, za Škabrnju i našu školu. Hvala svima koji su nas podržavali, ohrabrivali i vjerovali u naš projekt. Hvala kolegama i napose našim učenicima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji, a posebno hvala Leonardi (Škara, op. a.) i njezinim roditeljima na odvažnosti, potpori i susretljivosti.

No svega ovoga ne bi bilo da nisu svoj ogromni obol u kreiranju, provedbi i organizaciji ovoga projekta dale Ina Matijević (koordinator projekta) i Ivana Ražov (voditelj, realizator projekta)'', poručili su na stranici škole na društvenoj mreži.

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija (velika korporacija, malo i srednje poduzeće, neprofitna organizacija, životno djelo (pojedinac) i globalna škola (učenici od 11 do 19 g.)), a ustanovio ju je šeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, prijestolonasljednik Abu Dhabija, jednoga od sedam emirata Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vlada Abu Dhabija dodjeljuje ukupno četiri milijuna američkih dolara za projekte održivog razvoja, što ovu nagradu čini najizdašnijom nagradom za projekte održivog razvoja i obnovljive energije u svijetu.

U kategoriji globalnih škola nagradu svake godine dobiva pet škola u pet regija: Amerike, Europa, Afrika, Oceanija i Azija.

Tijekom Tjedna održivog razvoja Abu Dhabija jučer se održalo proglašenje pobjednika u svim kategorijama. Laskavu titulu najboljeg projekta u Europi u gustoj konkurenciji ponijela je upravo osnovna škola iz Škabrnje!


Reci što misliš!