Događaji

Završena online kampanja “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!”,

Za pošumljavanje opožarenog područja u Zadarskoj županiji prikupljeno 9.540,00 kuna

Za pošumljavanje opožarenog područja u Zadarskoj županiji prikupljeno 9.540,00 kuna
Patrik Macek/PIXSELL

Rezultat je ovo blagdanske online kampanje naziva “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” koju su provele udruge Zelena akcija, “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, a koja je trajala od 13. prosinca 2017. do 15. siječnja 2018.

Za pošumljavanje opožarenog područja na području Zadarske županije građani i građanke Hrvatske donirali su ukupno 9.540,00 kuna od čega je 8.040 kuna prikupljeno putem uplata na žiro račun udruge „Eko-Zadar“ , dok su 1.500,00 kuna  donirali građani i građanke Zagreba tijekom javne akcije prikupljanja donacija koju je 20. prosinca 2017. organizirala udruga Zelena akcija.

Ovom kampanjom građane i građanke nastojalo se potaknuti da kupovinu božićnog drvca zamijene minimalnom donacijom od 20 kuna za vrijednost koje će biti posađeno stablo na opožarenom području. 

Mladice će prvo biti posađene u rasadniku i zbrinute do jeseni, kada će udruge “Eko-Zadar” i Eko Zrmanja, u suradnji s lokalnim volonterima i volonterkama te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, posaditi mlada drvca. Vrsta stabala i lokacija sadnje bit će određena u suradnji s Hrvatskim šumama.


Reci što misliš!