Događaji

od 02. do 11. veljače

Tuna, Sushi & Wine Festival: Deset dana gastronomskog spektakla tune i plave ribe

Tuna, Sushi & Wine Festival: Deset dana gastronomskog spektakla tune i plave ribe
TZG Zadar

Izložbom fotografija „Fantastična tuna“ i službenim programom otvorenja od 11 sati u Kneževoj palači, u petak 2. veljače počinje četvrto izdanje „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ u Zadru.

Uz obilje programa, radionica i jedinstvenog gastronomskog iskustva, ovogodišnji zadarski festival trajat će punih deset dana kao turistički spektakl koji predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana, zajedno s jedinstvenim gastronomskim doživljajem Zadra i njegova okruženja.

U novom i osvježenom izdanju TSWF je orijentiran na predstavljanje gastronomske i enološke ponude šire zadarske regije kroz zdrave domaće namirnice i proizvode poput plave ribe, vina, soli, sira, maslinova ulja i svih ostalih blagodati jadranskog i sjevernodalmatinskog podneblja, a svaki festivalski dan nudi drukčiji i bogatiji program.

Prva večer otvorenja 2. veljače rezervirana je za tradicionalnu gala večer u zadarskom „Arsenalu“, što je promjena u odnosu na dosadašnja izdanja festivala kada je spektakl u kultnom „Arsenalu“ bio ujedno i završni čin.

Nakon gala večere, subotnje jutro 3. veljače rezervirano je za otvaranje kutka s gastronomskim kućicama u dvorištu palače Cedulin koje će tamo biti smještene do 11. veljače, zadnjeg dana festivala.

Prezentirat će se uljari, vinari, solana, sirana, otočni proizvodi i autohtone namirnice zadarskog kraja i restorani uz svakodnevni program live cooking show i glazbeni program. Osim zadarskih ugostitelja, ove će godine na festivalu sudjelovati ugostitelji iz cijele Hrvatske koji su prošlih godina pokazali veliki interes, ali zbog kraćeg trajanja TSWF nisu bili dio programa. Upravo to je jedan od razloga zašto je festival ove godine produžen na deset dana.

Istog dana, u subotu ujutro, na Narodnom će trgu biti predstavljene japanske borilačke vještine u izvedbi zadarskih sportskih klubova – kyudo, aikido i kendo, a već od petka ujutro bit će otvorena i izložba u Kneževoj palači fotografa Maria Kučera pod nazivom „Fantastična tuna“.

Od prvog do posljednjeg dana TSWF-a, svi zadarski restorani koji sudjeluju na gala večeri i cooking show programu, u svojoj restoranskoj ponudi nudit će riblja jela po promotivnim cijenama. Od hrvatskih uzgajivača tune na ovogodišnjem festivalu sudjelovat  će „Jadran tuna“ iz Biograda i „Pelagos“ iz Zadra. U cjelokupnom programu, kao i svake godine, može se sudjelovati i na radionicama origamija, ali i posebnim jednodnevnim edukacijama za profesionalne kuhare.

Ovoga puta držat će ih hrvatski chef David Skoko u „Falkensteineru“ na Boriku fokusirajući se na pripremu plave ribe. 

TSWF organizira Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, japanskim Veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene.

Sve informacije o festivalu možete popratiti ovdje: www.sushifest.zadar.travel 

 


Reci što misliš!