Događaji

projekt „Partnerstvo za zdravlje“

Zamjenik župana Mršić primio predstavnike Hrvatske liječničke komore

Zamjenik župana Mršić primio predstavnike Hrvatske liječničke komore

Zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna primili su predstavnike Hrvatskog liječničkog zbora predvođene njenim predsjednikom dr.sc. Trpimirom Golužom.

Zamjenik Šime Mršić upoznao ih je sa stanjem zdravstvene zaštite na području Zadarske županije s posebnim naglaskom na geografsku različitost prostora koja obuhvaća otoke, priobalje, zaleđe i dio Like te na činjenicu da  tijekom ljetnih mjeseci uslijed znatnog povećanja broja ljudi koji borave na ovom prostoru postoji veliki pritisak na zdravstvo.

Goluža predstavio projekt „Partnerstvo za zdravlje“

Predsjednik HLK Dr.sc. Trpimir Goluža posebno je ukazao na problem velikog iseljavanja iz Hrvatske mladog liječničkog kadra istaknuvši pri tom da je od ulaska u EU Hrvatsku napustilo 560 liječnika od kojih je 42% mlađe od 30 godina. Također je ukazao na problem specijalizacije u Hrvatskim bolnicama.

Stoga je predstavio projekt „Partnerstvo za zdravlje“ u sklopu kojeg će se nastojati zadržati liječnici u lokalnoj sredini. Značaj projekta „Partnerstvo za zdravlje" kojim Komora nastoji pridonijeti stvaranju poticajne radne sredine za liječnike na lokalnoj razini već je predstavljen i prepoznat u više hrvatskih gradova

Analiza stanja u hrvatskom zdravstvu nalazi se u knjizi „Demografski atlas Hrvatskog liječništva“ koju su predstavnici Hrvatskog liječničkog zbora darovali Zadarskoj županiji. Darovana je i knjiga o Vukovarskoj bolnici "Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka" autora prof.dr.sc. Ive Lučića.


Reci što misliš!