Događaji

poticanje odlaska na otok

Od danas do 18. ožujka trajektom do otoka 20 posto jeftinije

Od danas do 18. ožujka trajektom do otoka 20 posto jeftinije
Ivo Čagalj/PIXSEL

Trajektni prijevoz vikendom za sve koji ne žive na otoku pojeftinit će 20 posto. Popust će vrijediti svaki vikend-od petka do nedjelje do 18. ožujka.

Ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović za Hrvatski radio je izjavila:

"Zapravo je cilj ove akcije da se potaknu odlasci putnika na otoke, prvenstveno se to odnosi na one korisnike koji plaćaju punu cijenu trajektne karte a ovom akcijom će ostvariti  popust na vikend -karte. Kategorije koje ostvaruju pravo na popust od 20 posto su fizičke osobe, djeca od 3 do 12 godina te osobni automobili do 5 metara dužine i preko 5 metara, te mopede, motocikle, bicikle. Idemo za tim da putnici provode svoje vikende na otocima, to su ljudi koji imaju svoje maslinike, vinograde, vikendice, pa ćemo vidjeti kakvi će biti rezultati", pojasnila je Vidović.

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je na svojoj 22. sjednici održanoj dana 20. prosinca 2017. godine razmatralo mogućnost poticanja povećanja prometa putnika i određenih kategorija osobnih vozila na otoke u izvansezonskom razdoblju, te uputilo Preporuku brodarima na trajektnim linijama o smanjenju cijene karata u iznosu od 20% od izvansezonske cijene karata u dane vikenda (od petka do nedjelje). Mjera bi se primjenjivala u razdoblju od 19. siječnja do 18. ožujka 2018. godine a za sljedeće kategorije:

OSOBE, DJECA OD 3 DO 12, OSOBNI AUTOMOBIL (do 9 sjedala) do 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine, OSOBNI AUTOMOBIL (do 9 sjedala) preko 5,00 m dužine i/ili 2,00 m visine, MOTOCIKL, MOPED, MOTOCIKL S PRIKOLICOM, TRICIKL, ČETVEROCIKL, BICIKL

Po isteku navedenog probnog razdoblja, ovisno o učincima provedbe ove preporuke, razmotrit će se mogućnost daljnje primjene iste a osobito uzimajući u obzir pokazatelje povećanja iskoristivosti kapaciteta brodova te financijski efekt primjene preporuke - poručuju iz Agencije.


Reci što misliš!