Događaji

vremenska prognoza

Promjenljivo i pretežno oblačno, navečer moguća kiša

Promjenljivo i pretežno oblačno, navečer moguća kiša
Mladen Malik

Dok oluja pustoši dijelove Europe, kod nas južina najavljuje novu promjenu vremena, posebice tijekom petka, i nove oborine.

Za razliku od snijega, koji će mnoge ljubitelje zime razočarati, čak i u gorju, svojevrsnu utjehu u nastavku ovog tjedna i u većem dijelu sljedećega može pružiti temperatura zraka, koja će biti znatno primjerenija dobu godine od one prošlih dana.

Promjenljivo i pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost za kišu osobito navečer kada su mogući i pljuskovi s grmljavinom, uz temperaturu zraka od 8 do 14 °C.

Vjetrovito, uz umjereno valovito, pa i valovito more bit će danas na srednjem Jadranu.

Tijekom vikenda i početkom novoga tjedna hladnije, pri čemu na Jadranu u subotu nestabilno uglavnom na jugu, u nedjelju posvuda, a u ponedjeljak još većinom na sjevernom dijelu. Prevladavat će bura i tramuntana, u većini krajeva vjerojatno najjače u nedjelju. U noći na nedjelju u Dalmaciji novo naoblačenje uz kišu i pljuskove.

Pljuskovi lokalno mogu biti i izraženiji. Uz novi pad temperature zraka u Zagori moguć snijeg, Snijeg nošen jakom i olujnom burom u noći na nedjelju moguć je i podno Velebita. Nedjelja promjenjiva, još u početku uz snijeg na kopnu i u gorju te kišu u Dalmaciji, u Zagori i snijeg. Potom prestanak oborina. Zapuhat će jaka i olujna bura i posvuda će biti hladnije.

Prema sredini sljedećeg tjedna povećava se vjerojatnost stabilnijeg, sunčanijeg i ponovno toplijeg vremena. I ponovno ćemo pričati kako nismo doživjeli ni ‘z’ od zime.


Reci što misliš!