Događaji

informirajte se

Dan mimoza obilježava se akcijom na Narodnom trgu u Zadru

Dan mimoza obilježava se akcijom na Narodnom trgu u Zadru

11. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice obilježava se u subotu, akcijom na Narodnom trgu u Zadru

Rak vrata maternice u Hrvatskoj je jedno od najčešćih sijela raka u žena između 20. i 49. godine života. U 2015. godini u Hrvatskoj je od ove zloćudne bolesti umrlo 111 žena, tj. jedna žena gotovo svaki treći dan. Upravo ovakve brojke razlog su za organiziranje javnozdravstvenih akcija čiji je cilj podsjetiti žene da je njihovo intimno zdravlje krhko poput cvijeta mimoze te da su redoviti ginekološki pregledi, u ovom slučaju papa test, nešto što je nužno kako bi očuvale vlastito zdravlje.

Zadarska Liga protiv raka i Zavod za javno zdravstvo uz pomoć volontera na Narodom trgu će 20. siječnja u prijepodnevnim satima dijeliti mimoze i informativne brošure građanima.

U Zadru će akciju voditi dr. Ivan Bačić, član Lige protiv raka Zadar a uz njega će sudjelovati i dr. Ljilja Balorda, koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke za Zadarsku županiju i specijalist javnog zdravstva u ZJZ.

U Benkovcu će akciju voditi dr. Ivica Žuvela, predsjednik podružnice Lige u Benkovcu.
U Biogradu n/m akciju će voditi Ljubica Wagner, predsjednica podružnice Lige u Biogradu n/m.

Ove godine u akciji obilježavanja Dana mimoze u Zadru, uključili su se:

- Ars Cantabile 
- Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika Zadar
- volonteri Volonterskog centra Zadar

U Biogradu n/m, podružnica Lige zbog najavljenih loših vremenskih prilika Dan mimoze održati će u trgovačkom centru Bure centar Biograd n/m, a uz grančicu mimoze i edukativni materijal osigurali su i poklone sponzora koji prate njihov rad u Biogradu n/m.

Podružnica u Biogradu navedenom prilikom isto će prikupljati donacije.

U Benkovcu, štand Lige protiv raka podružnica Benkovac biti će postavljen na šetnici kojom prilikom će se isto dijeliti grančice mimoze, edukativni materijal i prikupljati donacije.
.


Reci što misliš!