Događaji

sunčana subota u znaku obljetnice

Preletom "Krila Oluje" i izložbom vojne opreme Zadrani obilježavaju VRO "Maslenica"

VIDEO: Sunčana i mirna subota prijepodne u Zadru protekla je u znaku obljetnice 25 godina od vojno redarstvene akcije "Malenica". Prigodan program održan je na Poluotoku.

Obilježavamo jednu od najuspješnijih oslobodilačkih akcija Hrvatske vojske, kojom je oslobođen dio zadarskog zaleđa i uspostavljena kvalitetnija prometna komunikacija sjevera i juga Hrvatske.

Na zadarskoj rivi izložena je vojna oprema.

Vojni helikopter Kiowa, brod HRM-a, simulator letenja, višecjevni bacač raketa, hrvatske puške, samo su dio postava koji se može razgledavati do 16 sati.

Točno u podne sa zvonika katedrale svete Stošije razvijen je 25-metarski hrvatski barjak,  a potom i prava atrakcija - izveden je prelet akro skupine "Krila Oluje".

Višednevni program obilježavanja 25. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica '93. održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. 

Nedjeljni program rezerviran je za svetu misu za Domovinu u katedrali Svete Stošije i večernji koncert orkestra HRM i klape Sv. Juraj.

U ponedjeljak će se održati mimohod ratnih postrojbi sa zastavama te svečana akademija u zadarskom HNK-u gdje se očekuje i nazočnost državnog vrha.


Reci što misliš!