Događaji

humanitarna akcija

U Biogradu obilježen "Dan mimoza"

U Biogradu obilježen
RTL

Poznato je da se već niz godina u čitavoj Hrvatskoj svake treće subote u mjesecu siječnju, obilježava se "Dan mimoza". Na prigodnim štandovima diljem zemlje građani simboličnom kupnjom mimoza daju svoj doprinos borbi protiv raka grlića maternice, zloćudne bolesti, koja i u nas pogađa sve veći broj žena.

Od te bolesti u Hrvatskoj godišnje oboli 300–tinjak žena, a oko 100-tinjak ih i umre.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je podići svijest ljudi, a posebice žena, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda ali i više brige za očuvanje zdravlja uopće, kazala nam je Ljubica Wagner predsjednica biogradske podružnice Lige za borbu protiv raka Zadar.

Tako su ove subote aktivistice i humanitarke u prostoru "Bure Centra" uz mimoze dijelile i prigodne edukativne letke, poklone koje su osigurali sponzori. Uz razgovor našlo se tu i kolačića, sokova, ručnih radova i drugih uradaka samih članica, te su se posjetitelji zadržali i malo duže od predviđenog.

"Vrlo smo zadovolji odazivom i zanimanjem koje su žene pokazale, što najbolje govori o tome koliko je važno animirati ljude, naprosto ih potsjetiti na brigu i skrb o svom zdravlju, a edukacija i razgovor uvijek su dobar početak. Mi imamo u planu održavanje različitih predavanja koja će se vjerujemo u dogledno vrijeme realizirati, kao i niz drugih prigodnih aktivnosti.", kazala je Wagner.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli ovu humanu akciju u gradu Biogradu na Moru, a to su: Ljekarne "Pervan", "Pirović", "Soline Farm", iz Biograda, ordinacija dr. Pešić Pakoštane, biogradski labaratorij Specijalne bolnice za ortopediju, zatim frizerski saloni "Barbara" i "Irena", cvjećarne "Lanatana" i "Glorija", Beauti salon "Diva", a svoj doprinos ovoj akciji dali su i pečenjara "Gospić" i mesnica "Bude" te dakako "Bure Centar" koji nam je ustupio prostor za provedbu ove humanitarne akcije, zaključila je Ljubica Wagner. J.F.


Reci što misliš!