Događaji

u gradskoj knjižnici benkovac

U utorak u Benkovcu predstavljanje filma "Oni su Hrvatska"

U utorak u Benkovcu predstavljanje filma

U utorak, 23. siječnja 2018. godine s početkom u 19:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Benkovac održat će se predstavljanje filma "Oni su Hrvatska"

Film je snimljen prema priči brigadira HV Ivice Matešića Jeremije, u režiji Ivice Božića, u produkciji Udruge žene u Domovinskom ratu Zadar i koprodukciji Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH. 

Ulaz je slobodan. 

Svako je vrijeme i prigoda da se povijest piše, pisati je može svatko, a stvarati je privilegiju imaju samo posebni. I kao što su u samo jednom djeliću dijamanta sadržane sve osobine njegove ljepote, tako je u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu sadržan osnovni smisao i bit Hrvatske Domovine. Pobijedili smo u ratu, ali čini se kako smo pobjedu izgubili u miru.

Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ zajedno sa Udrugom VRSI FILM, snimila je igrani film koji će ukazati na ove probleme i nadamo se probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni kako su ljudi darivali najvrjednije što su imali, svoj život za slobodnu Hrvatsku. U filmu glume djeca i unuci Hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji i članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“.

Dokumentarni film "Oni su Hrvatska" govori o pogibelji hrvatskih vojnika u akciji Maslenica, prilikom četničkog kontranapada na Kašić, Paljuv i Novigrad.


Reci što misliš!