Događaji

Misno slavlje za Domovinu

Mons. Puljić: Zahvaljujemo onima koji su se borili i izborili za mir i slobodu

Mons. Puljić: Zahvaljujemo onima koji su se borili i izborili za mir i slobodu

Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Maslenica 93" nastavljeno je u nedjelju, svečanim misnim slavljem za Domovinu u katedrali Svete Stošije. Misu je predvodio zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, mons. Želimir Puljić u koncelebraciji s vojnim ordinarijem mons. Jurom Bogdanom i brojnim svećenicima.

U prigodnoj homiliji mons. Puljić je naglasio kako je obilježavanje ove srebrne obljetnice VRO „Maslenica" kojom je hrvatski sjever opet povezan s jugom upravo prigoda podsjetiti i zahvaliti za sve žrtve koje su podnesene za našu slobodu.

„Pamćenje je sastavni dio identiteta obitelji, zajednice i naroda, a spomen važnih povijesnih događaja govori o našem ishodištu i ukorijenjenosti. Obljetnica operacije Maslenica 93 u vidu stjecanja slobode dobra je prigoda sjetiti se silnih Božjih djela i čudesnih zahvata.

I uputiti nebu zahvalnu molitvu za sve one koji su se s krunicom oko vrata suprotstavili agresiji, borili se i izborili mir i slobodu", zaključio je mons. Puljić.

Svečanom misnom slavlju, uz velik broj vjernika Zadarske nadbiskupije, nazočila su i izaslanstva Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Glavnog stožera OS RH, te župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić sa suradnicima.


Reci što misliš!