Događaji

svečana akademija u hnk

Ministar Krstičević zaobišao protokol, general Gotovina s pozornice poručio: Rat nije bio naš izbor, nego potreba!

Ministar Krstičević zaobišao protokol, general Gotovina s pozornice poručio: Rat nije bio naš izbor, nego potreba!
Dino Stanin/PIXSELL

Nakon mimohoda, na svečanoj akademiji u zadarskom kazalištu, ministar obrane Damir Krstičević zaobišao je protokol i pozvao na govornicu generala Antu Gotovinu.

''Vojna operacija Maslenica imala je snagu, snagu i strast koju i danas vidim u hrvatskoj vojsci i policiji. Oni su jamac opstojnosti RH. Operacija Maslenica najavila je nastavak naših pobjeda, pokazala nama i cijelom svijetu što možemo postići planski, odvažno, odlučno, hrabro'', kazao je Krstičević.

''Jedinstvo i zajedništvo, pobjednički hrvatski duh, te vrijednosti svaki dan nam je prenosio naš general Gotovina svojom voljom i enrgijom, činio nas je boljim vojnicima, ulijevao nam je sigurnost, zato mi nećete zamjeriti ako zaobiđem protokol i pozovem ga'', nastavio je ministar i potom je pozvao, kako je rekao - najvjerodnostojnijeg među nama!

General Gotovina s pozornice je uputio pozdrave državnom vrhu i braniteljima i kazao kako zna da je ova obljetnica važan spomen na akciju koja je označila jednu od najvažnijih zadaća za hrvatskuvojsku - uklanjanje neposredne opasnosti.

''Uspjeh operacije donio je sigurnost na zadarskom području, ponovno spajanje sjevera i juga Hrvatske. Potaknuti iskustvom u toj akciji ukazale su se potrebe oružanih snaga za opremanje tehnikom i dolaženja do razine spremnosti kao pripremu za finalno oslobađnje naše Domovine. Ne smijemo zaboraviti da je uzrok rata bila agresija na Hrvatsku, rat nije bio naš izbor, bio je naša potreba'', poručio je general Gotovina.

Sigurnost i sloboda pretpostavka su da svu snagu možemo usmjeriti u uspješan gospodarski razvoj Hrvatske, zaključio je general.

 


Reci što misliš!