Događaji

u svim sobama standard od tri zvjezdice

Podizanje standarda specijalne bolnice Biokovke vrijedno 8 milijuna kuna

Podizanje standarda specijalne bolnice Biokovke vrijedno 8 milijuna kuna
RTL

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju 'Biokovka' iz Makarske koja se lječilišnim turizmom bavi od 1961., u rekonstrukciju i podizanje standarda cjelokupnog hotela ulaže 8 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi ovo proljeće, doznaje se u utorak iz te bolnice.

Riječ je o radovima koji su počeli još u jesen 2016. godine i odvijaju se u dvije faze uglavnom u kasno posezonsko i rano predsezonsko vrijeme, a bit će završeni do konca travnja ove godine, doznaje se od ravnatelja 'Biokovke' dr. Marka Ožića Bebeka.

Tim sredstvima uređeni su i klimatizirani društveni prostori u kojima borave pacijenti te smještani dio hotela u kojemu neće biti smješteni pacijenti.

Novac za rekonstrukciju, prema riječima Bebeka, osiguran je iz proračuna lječilišta 'Biokovka' pa će u svim sobama biti standard od tri zvjezdice što je inače uobičajeno u ponudi objekata koji pružaju uslugu poput makarske bolnice.

Omjer boravka stranaca te drugih gostiju i pacijenata čiji boravak plaća HZZO, je odnos otprilike pola-pola, kazao je ravnatelj. Naglasio je kako će pacijenti bolnice dobiti veći standard za istu cijenu dok će za strance cijena biti povećana u skladu sa standardom.

U ulaganja vrijedna osam milijuna kuna mogli smo se upustiti zahvaljujući uspješnom poslovanju 'Biokovke' te dobrom financijskom gospodarenju, pa su stoga i naši planovi temeljeni na realnim osnovama. Ako sve bude po planu, dodao je dr. Bebek, planiramo proširenje smještajnih kapaciteta, uređenje plažnog objekta i u tom prostoru poboljšanu i proširenu cjelogodišnju ugostiteljsku ponudu.

Napomenuo je kako se zdravstveni turizam i ukupna ponuda 'Biokovke' nadopunjuje s makarskom hotelskom ponudom.


Reci što misliš!