Događaji

Presuda Općinskog suda Zadar

Reno Sinovčić mora vratiti Ani i Draganu Blatnjaku 300 tisuća kuna

Reno Sinovčić mora vratiti Ani i Draganu Blatnjaku 300 tisuća kuna
Davor Javorović/PIXSELL

Dok se još čeka početak sudskog postupka u "Aferi ribar", jedan mali segment te afere dobio je sudski epilog na Opićinskom sudu Zadar.

Bivši nogometaš Zadra i Hajduka, reprezentativac BiH, a sada trener biogradskog Primorca Dragan Blatnjak, dobio je spor s nekadašnjim "vanjskim suradnikom" NK Zadra Renom Sinovčićem.

Točnije, prvostupanjsku presudu dobila je Ana Blatnjak, supruga Dragana Blatnjaka, koja je tužila Sinovčića da joj nije vratio posuđenih 300 tisuća kuna. Sudac Tomislav Bago presudio je da Sinovčić ima vratiti svih 300 tisuća te još zateznu kamatu od lipnja 2011. godine, kao i parnični trošak od 28 tisuća kuna.

Spornih 300 tisuća kuna Ana Blatnjak je posudila Sinovčiću u travnju 2010. godine, on se obvezao vratiti posuđeno u roku od samo 15 dana, ali to nije učinio. Sinovčić u sudskom postupku nije osporavao da je primio novac, ali je tvrdio da se radilo o podmirenju duga Blatnjaka prema njemu. Kasnije je ustvrdio kako se radilo o odnosu s Draganom Blatnjakom kojem je darovao stan i automobil.

Dragan Blatnjak je potom kao svjedok u ovom postupku dao  iskaz na sudu prema kojem je Sinovčić od njega zatražio tih 300 tisuća kuna u vrijeme kad je profesionalno igrao nogomet u Moskvi. Posudbu je zatražio e-mailom i tada obećao povrat u roku 15 dana. Dragan Blatnjak je potom supruzi naložio da uplati traženi novac Sinovčiću, no nikakvog službenog poslovnog dogovora između Rena Sinovčića i Dragana Blatnjaka nije bilo ni tada, ni dok je igrao za NK Zadar s kojim je imao ugovor.  

Blatnjak je od Sinovčića dobio i auto BMW X5 koji nije tražio. Blatnjakovi su auto prodali i novac zadržali za sebe, a to je bilo u vrijeme kad je Sinovčić od Dragana Blatnjaka tražio da mu ubuduće isplaćuje 50 posto od zarade kao profesionalnog nogometaša. Tada  mu je Blatnjak vratio poklonjeni stan i rekao da ne pristaje na njegove uvjete, te nije točno ni da je dobio od Sinovčića 25.000 DEM kao što je ovaj tvrdio.

Stan koji im je Sinovčić poklonio je jedan od onih desetak stanova u zgradama na TIZ-u s kojima je "vanjski suradnik" NK Zadra podmirivao obveze prema nogometašima. Brojna takva darivanje stanova, automobila, posudbe novca igračima NK Zadra inače je jedna od stavki Uskokove optužnice protiv Rena Sinovčića. U optužnici se navode slučajevi desetak igrača i trenera NK Zadra koji su dali iskaze i poricali da su dobivali pozajmice.

Sudac Bago je na koncu presudio da Sinovčić treba vratiti posuđeni novac Ani Blatnjak koja mu ga je dala, jer nije sporno da nije vratio posuđeno.  To što je kasnije u postupku Sinovčić obrazlagao da se radilo o dijelu poslovnog odnosa s Draganom Blatnjakom sud nije uvažio jer je propustio to istaknuti u pripremnom postupku i u odgovoru na tužbu, kad je znao da će Dragan Blatnjak biti svjedok.


Reci što misliš!