Događaji

bratimljenje

Predstavnici Općine Sv. Filip i Jakov u posjeti prijateljskom gradu Mohaču u Mađarskoj

Predstavnici Općine Sv. Filip i Jakov u posjeti prijateljskom gradu Mohaču u Mađarskoj

Općina Sv. Filip i Jakov i dalje intenzivno nastavlja suradnju s Mađarskom i prijateljskim gradom Mohačem smještenim 26 kilometara sjeverno od Belog Manastira i 10 kilometara od graničnog prijelaza

Naime, u posjetu Mađarskoj delegacija općine je bila na prijemu kod gradonačelnika Szeka Jozsefa, te sudjelovala na raznim manifestacijama povodom karnevala Busa. Službenici općine Sv. Filip i Jakov bili su gosti i u Harkany, te su između ostalog posjetili Pecuh i Budimpeštu.

Proces bratimljenja gradova i suradnja između Općine Sv. Filip i Jakov i grada Mohača se tako i dalje uspješno nastavlja a započela je još potpisivanjem Sporazuma o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa 18. svibnja 2014. godine u gradu Mohaču. Zatim se prema standardnom protokolu pristupilo i svečanom potpisivanju istoimenog Sporazuma u Sv. Filip i Jakovu u sklopu Dana Općine 17. kolovoza 2014. godine.

Temeljni cilj ove Povelje je ostvarenje zajedničkih interesa i promicanje suradnje na svim poljima te razvijanje i unaprjeđivanje međusobnih prijateljskih odnosa i to s posebnim naglaskom na suradnju na području gospodarstva, turizma i kulture.


Reci što misliš!